Pris

Ring för pris

Tillkommer ev. resor samt boende
Hjullastare Godshantering

Validering/Uppkörning

Kursbeskrivning


Kort Beskrivning

Validering av Hjullastare Godshantering detta är en nivå på hjullastare som är högre en Truck C2 men mindre än Hjullastare Anläggning och är en bra nivå för dig som vill arbeta med t ex snöröjning eller som har behov av att både kunna använda skopa alternativt gafflar men som inte innehar något utbildningsintyg alternativt har samlat på dig dom timmar du behöver för att uppgradera ditt utbildningsbevis till yrkesbevis (det vill säga minst 4000 timmar alt. 30 månader). Utbildningen består av 2 olika delar en teoretisk del där 2 olika teoriprov skall avläggas samt en praktisk del. Vi validerar enligt Tya´s utbildningsplan.


Kursbeskrivning

Uppkörningen består av 2 olika delar:


Teoretisk del

·         Arbetsmiljö där avhandlar vi hur våran arbetsmiljö i och omkring oss påverkar vårt arbete som t ex sömn, mat, arbetsställningar m.m. Avsnittet avslutas med ett skriftligt prov.

·         Maskinkunskap genomgång av Hjullastaren och dess olika redskap mycket vikt läggs på säkerheten, denna del avslutas också med ett skriftligt prov.


Praktisk del

·         Här ska deltagarna påvisa sin kunskap hur man hanterar detta arbetsredskap, detta görs genom olika praktiska övningar samt även hur man förbereder sig inför sin arbetsdag med genomgång och besiktning av maskinen.

Olika arbetsutföranden skall göras som t ex förflyttning av massor, byte av redskap, lyfta och transportera material med gafflar av- och pålastning av gods från annat fordon, daglig rutinkontroll av maskinen


Kursmål

Målet med uppkörningen är att du som elev skall kunna påvisa att din kunskapsnivå är så pass hög att du kan klara av att hantera Hjullastaren på den nivå som krävs för att jobba inom anläggningsbranschen.


Målgrupp

För förare som idag har minst 50-100 timmars vana vid denna maskin.


Förkunskap

För förare som idag har minst 50-100 timmars vana vid denna maskin.


Kurslängd & Intyg


Kursläng för validering/uppkörning är ca 8 timmar

Intyg kan antingen fås via TYA alternativt om man vill internintyg