Pris

Ring för pris

Tillkommer ev. resor samt boende
Hjullastare Anläggning

Validering/Uppkörning

Kursbeskrivning


Kort Beskrivning

Hjullastare Anläggning är den högsta behörigheten på hjullastare, denna validering är för dig som idag jobbar inom anläggningsbranschen som maskinförare men som saknar utbildningsintyg för detta alternativt har jobbat med detta mer än 4000 timmar alternativt 30 månader och vill validera för Yrkesbevis. För yrkesbevis krävs också att det finns någon som kan intyga era timmar via arbetsgivarintyg eller liknande intyg (Intyg finns att hämta på Tya´s Hemsida TYA.se).


Kursbeskrivning

Uppkörningen består av 2 olika delar:


Teoretisk del

  1. Arbetsmiljö där avhandlar vi hur våran arbetsmiljö i och omkring oss påverkar vårt arbete som t ex sömn, mat, arbetsställningar etc. Avsnittet avslutas med ett skriftligt prov.
  2. Maskinkunskap genomgång av Hjullastare och dess olika redskap mycket vikt läggs på säkerheten, denna del avslutas också med ett skriftligt prov.


Praktisk Del

  1. Här ska deltagarna påvisa sin kunskap hur man hanterar detta arbetsredskap, detta görs genom olika praktiska övningar samt även hur man förbereder sig inför sin arbetsdag med genomgång och besiktning av maskinen.
  2. Olika arbetsutföranden skall göras som att bygga olika typer av vägbankar, utsättning, transportera massor, av- samt pålastning av annat fordon, byte av olika arbetsredskap, daglig rutinkontroll samt sparsam körning m.m

Kursmål

Målet med uppkörningen är att du som elev skall kunna påvisa att din kunskapsnivå är så pass hög att du kan klara av att hantera Hjullastaren på den nivå som krävs för att jobba inom anläggningsbranschen.


Målgrupp

För förare som idag har minst 50-100 timmars vana vid denna maskin.


Förkunskap

För förare som idag har minst 50-100 timmars vana vid denna maskin.


Kurslängd & Intyg


Kursläng för validering/uppkörning är ca 8 timmar

Intyg kan antingen fås via TYA alternativt om man vill internintyg